יום רביעי, 11 ביוני 2008

תנוחות ישיבה נכונה באופני הרים המשך המחקר

בגלל כאבי הגב שהחלו לאחר ששיניתי את תנוחות הישיבה ע"פ כמה מאמרים שמצאתי ברשת שממליצים לשים ציר הפדל אנכי לברך כמו במאמר זה (בעברית) המשכתי לחפש עוד מידע לגבי התאמת האופניים לגוף.

להפתעתי גיליתי שאחד מהאישים הבכירים בתחום האופניים קיט בונטרגר ( Keith Bontrager) טוען שהשיטה הזאת שנקראת
KOPS (ברך מעל הפדל) אינה נכונה כלל. והוא מסביר מדוע במאמר שנמצא באתר של שלדון בראון.

קראתי גם את
המאמר של שלדון לגבי התאמת אופניים ומה שהוא אומר נשמע לי הגיוני יותר ממה שקראתי עד כה.

סימני השאלה שלי הם לגבי מיקום הכיסא קדימה\אחורה ומרחק\גובה הכיסא ביחס למושב. חיפשתי ואני חושב שמצאתי את ההגיון שמאחורי הכיוונונים והמדידות שהיו עד כה מעורפלים.

אלה הדברים העיקריים:

1. הישבן והרגלים שלנו כן מתוכננים לשאת עומס הכתפיים והידיים לא

מסקנה: כל תנוחות ישיבה שמפעילה עומס על הכתפיים והידיים פוגעת במפרקים אלה, ולכן המלצות לגבי הורדת עומס מהגב התחתון ע"י חלוקת משקל פלג הגוף העליון עם הידיים הם טעות! רק הישבן והרגליים צריכים לשאת את משקל הגוף.

זאת הסיבה שהתחילו לי כאבי גב.

2. מיקום הכידון והמושב תלוי באופן הרכיבה:
רוכב תחרותי שנותן כל הזמן בראש מפעיל לכן כוח על הפדלים במהלך כל הרכיבה, ולכן הרגליים שלו דוחפות את פלג הגוף העליון ותומכות בו. לכן אין לו עומס על הידיים והכתפיים. רוכבים תחרותיים לכן מעדיפים כידון נמוך ביחס למושב המושב יכול להיות קדימה יותר במסילות.

רוכב טיולים לעומת זאת יבלה חלק מהרכיבה בשיוט (כאשר האופניים מתגלגלות ללא פידול) בשעה שהוא מביט בנוף וכיוצ"ב. בזמן השיוט הרגלים לא יתנו קונטרה לפלג הגוף העליון ולכן כל המשקל יהיה על הישבן. רוכב זה חייב תנוחת ישיבה זקופה יותר אחרת המשקל יעמיס על הידיים הכתפיים והגב. ולכן רוכב טיולים יעדיף כידון גבוה יותר מהמושב ויסיט את המושב אחורה יותר במסילות.

3. מיקום המושב קדימה אחורה משפיעה על חלוקת המשקל בין הישבן לידיים - ככול שהמושב אחורה יותר יחסית לפדלים יש פחות עומס של פלג הגוף העליון על הידיים.

כדי להבין את ההגיון של זה נסו להשען קדימה כאשר אתם צמודים לקיר ותגלו שזה לא אפשרי.

התנועה של הישבן אחורה הכרחית כדי לאזן את משקל פלג הגוף העליון. כך גם באופניים.

אין תגובות: